Benchmarking Klub


A Benchmarking Klub célja:

Fő tevékenysége a tagok adatainak gyűjtése, feldolgozása és az ebből történő jelentés elkészítése, ezen felül a klubtagok közötti "Legjobb gyakorlatok" megismerését szolgáló benchmarking tevékenységek és látogatások koordinálása. Célul tűztük ki a Benchmarking Klub összekapcsolását más külföldi benchmarking klubokkal.

Alapelveink:

 1. A Benchmarking Klub a részére rendelkezésre bocsátott cégadatokat szigorúan bizalmasan kezeli, azokat mások számára nem szolgáltatja ki.
 2. A Klub által szolgáltatott adatok a kölcsönösség elvén alapulnak.A tagok csak azon területek képzett átlag, valamint alsó és felső kvartilis adatait kapják meg, amely területen Ők is szolgáltattak adatokat. Az egyedi vállalati adatok semmilyen formában nem kerülnek publikálásra. Ezek csak abban az esetben hozhatók nyilvánosságra, ha ehhez a klubtag meghatalmazott vezetője előzetes írásos beleegyezését adta. 
 3. A jelenleg kezelt adatok köre 24 db mutatószámból áll. Kategóriái: vevői elégedettség; működési folyamatok; üzleti eredményesség; emberi erőforrás; logisztika és beszerzés.
 4. A Benchmarking Klubüzemeltető minden egyes mutatószám területen felkéri a legjobb értékkel rendelkező tagot, hogy feltüntethesse, mint legjobb gyakorlattal rendelkező vállalatot, ezek az információk csak akkor kerülhetnek nyilvánosságra, ha ehhez a klubtag előzetesen (minden mutatóra külön) írásbeli engedélyt adott. 
 5. A Klub működésére vonatkozóan Benchmarking etikai kódexet alakítottunk ki, amely betartása minden a klubhoz csatlakozó vállalatra vonatkozik, ezzel is biztosítva a megfelelő kereteket a biztonságos és kulturált információcseréhez.

A Benchmarking Klub Szolgáltatásai:

 1. A Benchmarking Klub évente egy jelentést készít, amelyek elkészítéséhez az adatszolgáltatás határideje: május 30. Ennek alapján a jelentést és az azt kiegészítő szakértői elemzést legkésőbb június 30-ig megküldi a tagoknak. Ezeket az információkat a klubtagok mások számára nem hozhatják nyilvánosságra. 
 2. Évente egy Benchmarking Fórum kerül megrendezésre a jelentést követően.
 3. A jelentést angol nyelven is elkészítjük.
 4. Nemzetközi Benchmark adatokat bocsátunk rendelkezése.
 5. Belépéskor 5 db Best Practice Tudástár könyvet adunk, melyekből olyan cégek legjobb gyakorlatait ismerheti meg, mint a GE, Coca-Cola, MARS, E.ON, K&H, BOS, Knorr-Bremse, Grundfos, EDF, Jabil, MAM.

Kedvezmények:

 • Minden cégtől 1 fő ingyenesen részt vehet minden évben a Benchmarking tréningen és a további résztvevők 20% kedvezményt kapnak a sztenderd részvételi díjból
 • A Benchmarking Klub tagok az év közben megrendezésre kerülő Best Practice Fórumok díjából 30% kedvezményt kapnak
 • A Benchmarking Klub tagok 10% kedvezményt kapnak a Kvalikon Folyamatmenedzsment képzésének részvételi díjából

Tagsági díj:  150.000 Ft + ÁFA/é

Mellékletek:

Amennyiben felkeltette az érdeklődésüket a Klub, kérjük, jelezzék igényüket és elküldjük a Benchmarking Klubhoz való csatlakozás részletes feltételrendszerét rögzítő információs csomagot.

További információkért keresse Dr. Németh Balázst, a Kvalikon ügyvezetőjét

nemeth.balazs@kvalikon.hu

06-1-201-1235