V. Best Pratice Fórum

 

Az utolsó V. Best Practice Fórum a BOS Automotive Products Ungarn Mosonszolnoki gyárában az Autóipari Benchmarking Klub találkozóval együtt került megrendezésre 2007. november 12-én, A Fórumon megismerhettük a Lean bevezetésben magas szinten álló vendéglátó vállalat jó gyakorlatait, a cellarendszerű gyártás és a one-piece flow működő példáit, a kanban rendszer működését, a BOS-nél folyó Kaizen tevékenységek példáit és a Kaizen bevezetés számszerűsíthető előnyeit. A vendéglátó vállat gyakorlatai mellett több kiváló vállalattól voltak előadók a fórumon.
A General Motors – Powertrain, részéről Seregi Miklóstól, TPM advisortól hallhattunk egy kiváló előadást „A TPM karcsúsít címmel” a GM igen magas színvonalú TPM alkalmazási gyakorlatáról és a Le Belier Magyarország részéről Simone Smolinska, TPM managertől hallhattunk egy tanulságos előadást a TPM bevezetés sikertényezőiről.
Az V. Best Practice Fórum igen sikeres, volt 30 résztvevővel, a jövőben féléves rendszerességgel tervezzük hasonló színvonalú Fórumok megrendezését, amihez keressük azokat a „Best Practice” kiemelkedő gyakorlattal rendelkező vállalatok jelentkezését, akik hajlandóak a házigazda szerep felvállalására és jó gyakorlataik megosztására.

 

Legjobb gyakorlatok a Lean menedzsment és a TPM alkalmazásában

  
     

A fórum időpontja:     2007. november 12. (12.30-16.30 óra)

 

A fórumot vezeti:     Dr. Németh Balázs, benchmarking szakértő, ügyvezető igazgató, Kvalikon Kft.
A Fórum célja:
 
A Lean Menedzsment és TPM területén alkalmazott legjobb gyakorlatok (best practice), bizonyítottan működő sikeres vállalati megoldások feltárása és megosztása fórum résztvevői között.
A Fórum helyszíne:   BOS Automotive Products Magyarország, 9245 Mosonszolnok, Szabadság u. 33.
A Fórum időpontja:   2007. november 12. (12.30-16.30 óra)
 
A Best Practice Fórum Programja:
12:30-13 óra   Regisztráció, a résztvevők fogadása, ebéd  
 
13-14:40 óra      "BEST PRACTICE ELŐADÁSOK"

 

 

A BPS (Lean) Menedzsment rendszer bevezetés legjobb gyakorlatai a BOS Magyarországnál Gordos Gábor, Kaizen menedzser, BOS Automotive Products Magyarország

A TPM karcsúsít Seregi Miklós, Senior TPM advisor,GENERAL MOTORS Powertrain Hungary

Pull rendszerek a gyártásban - legjobb gyakorlatok Gáspár Tibor, Termelési igazgató és Lean koordinator, DELPHI Hungary, Packard divízió

 

14.40-15.40 óra

 

Üzemlátogatás
- A BOS termelési rendszer és a bemutatott jó gyakorlatok megtekintése

15.40-16.30 óra  

Vita Fórum

  • Kérdések és válaszok - az előadásokkal és a látottakkal kapcsolatban
  • A Lean menedzsment bevezetésével kapcsolatos tapasztalatok, észrevételek megbeszélése
  • A Lean menedzsment eredményes bevezetésének feltételei - Vita Fórum

 

 

 

A tapasztalataink alapján a legjobb gyakorlatok feltárása és megismerése, és adaptálása komoly fejlodési lehetoségeket tartogat a magyar ipar számára, amit mára már sokan felismertek, ezért a jövoben féléves rendszerességgel Best Practice Fórumokat tervezünk tartani a résztvevok által legfontosabbnak ítélt témákban.

<<Vissza>>

1125 Budapest, Istenhegyi út 63/b Telefon:06 1 489 0003 Telefon/Fax: 06 1 355 6641 e-mail: kvalikon@t-online.hu