Tartalom


Hírlevél

E-mail Cím


Tréning kereső


Lean tréningek

Folyamatmenedzsment tréningek

Minőségmenedzsment tréningek

Vezetői tréningek

Lean Manufacturing

A Lean Manufacturing, karcsú gyártási rendszerek a versenyelőny egyik legfontosabb forrását jelentik ma az iparban.

A Lean Manufacturing egy olyan gyártási filozófia, amely biztosítja a vevői igények lehető legmagasabb szintű kielégítését úgy, hogy folyamatosan tökéletesíti a működést, kiküszöbölve az értékteremtő láncban fellelhető veszteségeket, kiküszöbölve a hibákat, biztosítva az anyagfolyam vevői igényeknek megfelelő folyamatos áramlását.

A Lean Manufacturing célja, hogy a legjobb minőségű terméket szolgáltassa, a legrövidebb idő alatt a legkisebb költségráfordítással a vevőnek.

Miért Lean?

Mert ez a gyártási szisztéma kevesebb munkaerőt, gyártási területet, tőkebefektetést, anyagot és időt igényel, mint a hagyományos tömeggyártás.

James P. Womack és Daniel T. Jones nemzetközi kutatásokat végeztek, hogy megállapítsák, hogy mik jelentik az autógyártásban a versenyelőny forrását. Kutatásuk eredményeit egy azóta bestsellerré vált könyvben "The Machine That Changed The World" foglalták össze. A kutatás eredményei megdöbbentőek voltak, rámutattak arra, hogy Toyotának körülbelül 2-szeres a termelékenysége és 100-szor jobb a minősége mint az akkori nyugati autógyártóknak.

A Lean fogalom tulajdonképpen a Toyota vállalatnál fellelhető legjobb gyakorlatokat jelöli és így a Toyota Production System szinonimájaként használható.

A Lean szervezet gyorsan és rugalmasan képes reagálni a vevők igényeire miközben a lehető leghatékonyabban használja a rendelkezésre álló erőforrásait.

A Lean szervezet, nem sovány vagy anorexiás, hanem fitt és rugalmas, mentes a felesleges terhektől, jól gazdálkodik az erejével, ezért a piaci versenyben nagyobb esélye van a sikerre.

Hogyan lehet a mi vállalatunk Lean?

Sajnos nem ígérhetünk önöknek gyors néhány napos sikereket. A Toyotának 20 évébe tellett, hogy a Toyota Gyártási Rendszert (TPS) kidolgozza. A ma Lean-nek mondható vállalatok is több éves program megvalósításával, kitartó, következetes munka árán érték el a Lean működést.

A következő területeken kínálunk tanácsadói támogatást és tréningeket ügyfeleinknek a Lean Manufacturing bevezetése során:


Lean Manufacturing tréning program:

Képzésünket moduláris rendszerben alakítottuk ki, a tréningek külön-külön vagy egyben is megrendelhetők, azok a résztvevők, akik az összes tréning modult sikeresen elvégzik LME - "Lean Manufacturing Expert" oklevelet kapnak.

Lean Manufacturing tréning modulok:

Lean Manufacturing alapok (1 nap)
5S és vizuális kontrol (1 nap)
Kaizen és problémamegoldás (2 nap)
TPM - Total Productive Maintenance (2 nap)
Értéklánc elemzés, veszteségcsökkentés (2 nap)
Jidoka, elsőre jót koncepció (2 nap)
Pull rendszer, JIT, Kanban (2 nap)
Gyártósor, cellatervezés, szervezés (2 nap)

Letölthető anyag:

Lean cikk2990 Ft

További információk >>

Tréningszervezőt keresünk>>

http://www.mle.hu
<p><a href=Benchmarking KlubKvalikon Kft. © 1112 Budapest, Jégvirág utca 12. Telefon:06 1 224 0175 Telefon: 06 1 201 12 35 e-mail:kepzes@kvalikon.hu - adószám: 12312999-2-43
Engedélyszám: E/2021/000193 Felnőttképző nyilvántartási számunk: B/2020/000853 (2020. 08. 30.)
Kövessen a Facebook-on >>