Hírlevél

E-mail Cím


Tréning kereső


Lean tréningek

Folyamatmenedzsment tréningek

Minőségmenedzsment tréningek

Vezetői tréningek

A folyamatszemlélet bevezetésének egyik legfőbb nehézsége, hogy a vállalati szervezet és érdekeltségi rendszer a legtöbb helyen nem egyezik a folyamatok logikájával (nem folyamat szemléletű), hanem funkcionális, divizionális szerkezetű. Ezért a folyamatok sok helyen megszakadnak, az egyes folyamatok működtetésének nincsenek igazi felelősei, gazdái, a folyamatban résztvevők csak a saját területükért vállalnak felelősséget és azon belül bírnak megfelelő hatáskörrel és rendelkeznek információkkal, így a folyamatok vevői és érintettjei sokszor elégedetlenek, a folyamatok működtetésének a hatékonysága nem megfelelő.

Az egyes résztvevők a saját szervezeti felelősségeiken, hatáskörükön és érdekeiken belül igyekeznek optimális megoldásokat találni, viszont a folyamat, illetve a vállalat vevőit egyáltalán nem érdekli, hogy az egyes szervezeti egységek a saját kereteiken belül hogyan optimalizáltak és milyen belső konfliktusok voltak, őket az érdekli csak, hogy végül a folyamat eredménye számukra megfelelő megoldást ad-e?

 

 

A funkcionális jellegű (az egyes részegységekre optimalizáló) megközelítésből, a szabályozatlan folyamatokból eredően számos konfliktus, probléma alakul ki a folyamatok határain az egyes szervezeti egységek között, ennek tünetei szoktak lenni a hatékonyság romlása és a megnövekedett kommunikációs igény.

A megoldás egyszerűnek tűnik, alakítsunk ki hatékony folyamatokat és a folyamatok működését támogató folyamatszemléletű szervezetet. Ez azonban a valóságban lényesen nehezebb feladat, ugyanis a meglévő szervezeti kultúra szokások és rendszerek egyidejű integrált megváltoztatását igényli.

A folyamatok fejlesztésének három egymással összefüggő területe (dimenziója):

Ha megváltoztatjuk a folyamat valamelyik elemét, akkor azzal együtt az ehhez kapcsolódó technikai (technológia) és emberi alrendszereket (Szervezet) is meg kell változtatnunk, hiszen ezek határozzák meg azokat a keretfeltételeket amelyek között a folyamat lezajlik.

Bármilyen elméletileg jó folyamatot kitalálhatunk, ha azt az emberek nem tartják be, vagy az alkalmazott technológia nem támogatja a gyakorlatban nem lesz működőképes. Tehát a cél olyan folyamatok kialakítása, a lényeges érintettek bevonásával, amelyeket a meglévő, illetve a jövőben kialakított szervezeti és technológia feltételek is támogatnak és fenntartanak.

 

Az előbbi célokkal, alapelvekkel összhangban, a következő területeken nyújtunk szolgáltatásokat ügyfeleinknek a folyamatmenedzsment területén:

 • Vezetői kompetenciák fejlesztése integrált folyamatmenedzsment képzésünk segítségével

BPM – Folyamatmenedzsment képzés

 • Folyamatmenedzsment rendszer kialakítása
   • Üzleti folyamatok felmérése, modellezése, dokumentálása
   • Folyamatközpontú irányítás, folyamatszabályozás kialakítása
   • Folyamatmérési (KPI) rendszerek kialakítása
   • Folyamatgazda rendszer kialakítása
   • Kulcs folyamatok azonosítása és fejlesztése
   • Szisztematikus folyamatfejlesztési és optimalizálási mechanizmus kialakítása a szervezetben (PDCA – Dashboard meetingek)
   • EFQM (Üzleti Kiválóság) modell szerinti értékelés és üzletfejlesztés


2990 Ft

További információk >>

Tréningszervezőt keresünk>>

http://www.mle.hu
<p><a href=Benchmarking KlubKvalikon Kft. © 1112 Budapest, Jégvirág utca 12. Telefon:06 1 224 0175 Telefon: 06 1 201 12 35 e-mail:kepzes@kvalikon.hu - adószám: 12312999-2-43
Engedélyszám: E/2021/000193 Felnőttképző nyilvántartási számunk: B/2020/000853 (2020. 08. 30.)
Kövessen a Facebook-on >>